""Trævlekrone i et rigkær""

Natura 2000-handleplaner 2022-2027 er vedtaget

Byrådet har den 27. juni 2024 godkendt Natura 2000-handleplanerne for tredje planperiode (2022-27).

Faxe Kommune har - sammen med nabokommuner og Miljøstyrelsen, hvor det er relevant – udarbejdet endelige Natura 2000-handleplaner. Handleplanerne indeholder en afrapportering af indsatser der er gennemført i den forrige handleplansperiode (2016-2021) samt de indsatser, der er nødvendige for at sikre og forbedre tilstanden af den eksisterende natur og levesteder i Natura 2000-områderne inden udgangen af 2027. 

Handleplanerne har været i høring over foråret 2024. De indkommende høringssvar har givet anledning til mindre ændringer af handleplanerne før deres endelige vedtagelse. Der er lavet hvidbøger til hver handleplan, som gengiver de indkommende høringsvar samt eventuelle ændringer det har medført. 

Nr. 159 - Bagholt Mose

Handleplan

Hvidbog

Nr. 161 - Søer ved Bregentved og Gisselfeld

Handleplan

Hvidbog

Nr. 163 - Suså, Tystrup-Bavelse Sø, Slagmosen, Holmegårds Mose og Porsmose

Handleplan

Hvidbog

Nr. 168 - Havet og Kysten mellem Præstø Fjord og Grønsund

Handleplan

Hvidbog

Alle Natura 2000-planerne kan findes på Miljøstyrelsens hjemmeside. Miljøstyrelsen har udarbejdet en skovhandleplan for område nr. 167 - Skovene ved Vemmetofte, som også ligger i Faxe Kommune. 

 

Klagevejledning

Der kan klages til Miljø- og Fødevareklagenævnet over Faxe Kommunes afgørelse om Natura 2000-handleplaner, for så vidt angår handleplanernes indhold og tilvejebringelse. 

Klagefristen udløber fire uger efter offentliggørelsen - det vil sige klagen skal indgives senest onsdag den 30. juli 2024. 

Følgende er klageberettigede:

  • Miljøministeren
  • Enhver, der har en individuel, væsentlig interesse i sagens udfald
  • Offentlige myndigheder
  • Lokale foreninger og organisationer, som har en væsentlig interesse i afgørelsen
  • Landsdækkende foreninger og organisationer, hvis hovedformål er beskyttelse af natur og miljø
  • Landsdækkende foreninger og organisationer, som efter deres formål varetager væsentlige rekreative interesser, når afgørelsen berører sådanne interesser

Du klager via Klageportalen, som du finder via klagenævnets hjemmeside www.naevneneshus.dk. Du logger på Klageportalen med MitID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Ikast-Brande Kommune via Klageportalen. Når du klager, skal du betale et gebyr på 900 kr. for borgere og 1.800 kr. for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder.

Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser din klage, hvis du sender den uden om klageportalen, medmindre du er fritaget for brug af Klageportalen. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Faxe Kommune. Faxe Kommune videresender din anmodning til nævnet, som herefter beslutter, om du kan fritages. De nærmere betingelser for at blive fritaget kan du se på nævnets hjemmeside www.naevneneshus.dk