Endeligt vedtaget: Kommuneplantillæg nr. 37 og lokalplan 500-91, Boliger ved Skovholmslund, etape III
Faxe Byråd har den 25. februar 2021 endeligt vedtaget kommuneplantillæg nr. 37 og lokalplan 500-91 for et boligområde ved Skovholmslund i Haslev. Planerne er offentliggjort onsdag den 10. marts 2021.
Planområdet ligger i den vestlige del af Haslev og der er nu mulighed for, at der kan byudvikles og etableres boliger i forlængelse af etape I og II i området omkring Skovholmslund.
Der har inden igangsættelse af planlægningen været afholdt idéfase, hvor der blev indsendt forslag til udviklingen af området. Disse forslag kan du finde under byrådets beslutning om at sende lokalplanforslag i høring på byrådsmødet den 8. oktober 2020 (se punkt 183). Forslag fra idéfasen er så vidt muligt indarbejdet i planforslagene.
Der har været afholdt borgermøde den 9. november 2020, og planforslagene har været i 8 ugers offentlig høring fra den 19. oktober 2020 til den 14. december 2020. I denne periode indkom der 3 høringssvar, som gav anledning til mindre justeringer i tekst og kortbilag i forhold til hvilken indflydelse lokalplanen får på Hanegals område.
Du kan læse om byrådets behandling af planerne og høringssvar i referatet fra byrådsmødet den 25. februar 2021 (se punkt 25). Du kan finde link til kommuneplantillæg nr. 37 og lokalplan 500-91 under "læs også" her på siden.
Planernes indhold
Kommuneplantillæg nr. 37 fastlægger rammer for området, som gør det muligt at bygge åben-lav bebyggelse i 1,5 etage og tæt-lav bebyggelse i 2 etager med maksimal højde på 8,5 meter.
Lokalplan 500-91 fastsætter bindende bestemmelser for områdets anvendelse og hvordan kommende byggeri skal se ud. Der er udlagt arealer til veje, stier, regnvandsbassin, tekniske anlæg og fælles friarealer for hele området, herunder et større rekreativt fællesområde udformet som et bakket landskab langs med jernbanen, hvor overskudsjord fra byggemodningen kan anvendes. Der kan bygges åben-lav bebyggelse som fx. parcelhuse i delområde I og både åben-lav bebyggelse og tæt-lav bebyggelse som fx. rækkehuse delområde II.
Retsvirkninger
Lokalplanen gælder nu for området, og det betyder, at der ikke må etableres forhold i strid med lokalplanens bestemmelser, medmindre kommunen giver tilladelse til det.
Klagevejledning
Enhver med retlig interesse i kommunens afgørelser kan klage over formelle mangler i afgørelsen - de såkaldte retlige spørgsmål jf. Planlovens § 58, stk. 1, nr. 3.
Hvis du ønsker at klage over afgørelsen, skal klagen være indgivet til Planklagenævnet senest 4 uger efter, at afgørelsen er meddelt. Er afgørelsen offenliggjort, regnes klagefristen dog altid fra datoen for offentliggørelsen.
Du skal klage via Klageportalen, ved at logge på med din NEM-ID på https://kpo.naevneneshus.dk
En klage er først indgivet, når den er tilgængelig for myndighederne i Klageportalen. Når du klager som privatperson, skal du betale et gebyr på 900 kr. Klager du som organisation eller virksomhed, skal du betale et gebyr på 1.800 kr. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.
Planklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen, hvis der ikke er særlige grunde til det. Hvis du ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Faxe Kommune. Kommunen sender derefter din anmodning til Planklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.
Faxe Kommunes afgørelse kan jf. Planlovens § 62, indbringes for domstolene. Søgsmål til prøvelse af afgørelse om forhold, der er omfattet af Planloven, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt.